Toimintavat ja -ohjeet

Läsnäolo
Lukujärjestykseen merkitty opetusohjelma edellyttää sen aktiivista seuraamista.

Siisteydestä huolehtiminen
Opiskelijan tulee huolehtia oman huoneensa ja yhteisten tilojen (keittiö, oleskelutila, piha-alue) siisteydestä ja viihtyisyydestä sekä viedä roskansa jätesäiliöön. Opiston oma siistijä huolehtii päärakennuksen yleistilojen, opetustilojen sekä asuntoloiden yleistilojen ja saniteettitilojen siisteydestä. Henkilökunta seuraa ohjeiden noudattamista. Opintojen päättyessä tai lomille lähdettäessä henkilökunta tarkastaa huoneiden kunnon ja mikäli ne ovat siivottomassa kunnossa, peritään asunnon haltijalta/haltijoilta yhteisvastuullisesti 100 € maksu ylimääräisestä siivouksesta. Opistolla on rajoitetusti siivousvälineitä myös opiskelijoiden käyttöön.

Majoitus
Majoitus tapahtuu kahden hengen huoneissa. Yhden hengen huoneesta peritään korotettua kurssimaksua. Joinakin viikonloppuina opiskelijat saattavat joutua luovuttamaan huoneensa lyhytkurssilaisten käyttöön. Ensisijaisesti tullaan kuitenkin käyttämään viikonlopuksi kotiin lähtevien opiskelijoiden huoneita. Joululoman ajaksi huoneet on tyhjennettävä, joskin tavaroita voi loman ajaksi jättää opiston varastotiloihin.

Ovien lukitseminen

Asukkaat saavat avaimen, joka sopii sekä asuntolan ulko-oveen että asuinhuoneen oveen. Asuntolan ulko-ovi on avoinna arkipäivinä klo 7.00 – 22.00 ja kiinni kaikkina muina ajankohtina. Ovia ei saa kiilata avoimiksi esim. harjanvarren avulla. Jokainen vastaa henkilökohtaisesta omaisuudestaan. Kadonneesta avaimesta opisto perii 35 euron maksun. HUOM! Kiinteistönhoidon ovenavausmaksu on 15 €.

Avainta ei saa luovuttaa toiselle henkilölle.

Työrauha
Asuntoloissa tulee noudattaa lukurauhaa.
Kuunneltaessa musiikkia ym. on otettava huomioon toisten opiskelu.
Asuntolassa on hiljaisuus klo 23.00 – 7.00. Tuona aikana meluaminen ja turha liikkuminen asuntolan alueella on kielletty.
Humalassa esiintyminen samoin kuin muu sopimaton käytös on kielletty.

Toimistoasiointi
Toimisto on auki arkisin klo 8.30-15.00. Postimerkkeihin, opiskeljakortteihin, matkustustodistuksiin, opintotukeen yms. liittyvät asiat hoidetaan toimistossa. Kopiointimaksut: 0.10€ /kpl (mustavalko) ja 0,20€ /kpl (värikopiot).

Valot
Yleisistä tiloista tulee sammuttaa valot yöksi klo 23.00. Jokainen vastaa liikkuessaan valojen sammuttamisesta ja ovien lukitsemisesta.

Takkahuone
Takkahuone on opiskelijoiden käytössä varauksesta. Varaukset tehdään toimistossa. Takkahuone tulee luovuttaa siistinä käytön jälkeisenä päivänä klo 12 mennessä.

Sauna
Opiskelijoiden saunavuorot ovat keskiviikkoisin seuraavasti:
19.00-20.30 naiset
20.30-22.00 miehet
Muutokset ilmoitetaanpäärakennuksen aulainfossa.

Päihteet, tupakointi ja paloturvallisuus
Alkoholin ja tupakan hallussapito ja käyttö kampusalueella on kielletty alle 18-vuotiailta henkilöiltä, muut huumausaineet ovat Suomen lain perusteella kiellettyjä. Yleiset hyvien tapojen säännöt koskevat myös 18 vuotta täyttäneitä. Tupakointi muissa kuin siihen erikseen osoitetuissa paikoissa on ehdottomasti kielletty. Mikäli opiskelija käyttäytymisellään/toimillaan aiheuttaa palohälytyksen, joutuu opiskelija itse korvaamaan kulut (830 euroa!). Palohälytys voi aiheutua tupakoinnin lisäksi esim. keittiön huolimattomasta käytöstä, hiuslakasta jne.

Liikenne
Autot pidetään pysäköintialueilla. Opistoalueella on huoltoajo sallittu. Lämmityspistokkeen vuokraamisesta (10 €/kk) sovitaan toimistossa.

Pyykinpesu
Pesukone on Loima-asuntolan ensimmäisessä kerroksessa ja se toimii poleteilla, jonka voi ostaa toimistolta. Poletin hinta on 3 €.

Lomat
Lomilla opisto on suljettu, jolloin oleskelu kampusalueella on luvanvaraista.

Interneryhteys
Kaikissa rakennuksissa on langaton verkko.

Yövieraat
Vieraiden oleskelu asuntolassa on sallittua Länsi-Suomen opiston luvalla. Yövierailijoista ilmoitetaan etukäteen toimistolle. Vierailijamaksu on 20 €/vrk. (sis. liinavaatteita). Vierailijan ruokailut maksetaan keittiölle. Jokainen asuntolassa asuva on ensisijaisesti vastuussa siitä, että hänen vieraansa noudattavat asuntolan toimintaohjeita. Tuntemattomia henkilöitä ei saa päästää sisälle asuntolaan.

Maksut
Opistomaksut on suoritettava eräpäivään mennessä laskun mukaan. Kurssihinta laskutetaan tasaerissä kuukausittain. Maksuista saa opetuksen osalta vähennystä vain lääkärintodistusta vastaan.

Julisteet
Julisteita voi kiinnittää opiskelijahuoneissa ja luokissa vain seinälistaan. Seiniin ei saa laittaa nastoja, nauloja, teippiä, sinitarraa tms. vahingoittavaa. Vaurioituneesta seinästä peritään korjauskustannukset.

Asioiden käsittely
Opiskelija, opettaja tai toimihenkilö, jolla on asiaa, ideoita, ehdotuksia tms. esittää asiansa esim. opiskelijakunnalle tai henkilökunnan kokoukselle.

Puhelinnumerot
Suunta 02.
Toimisto 560 7750
Rehtori 560 7757
Vararehtori 560 7752
Päivystäjä (oven avaus + vikailmoitukset virka-aikana) 046 542 4359

 

Terveydenhoitaja (Mailis Roue)
tiistaisin kello 14.45 – 16 opistolla, toimiston puolella
Muina aikoina p. 044-7728322
mailis.roue(at)huittinen.fi

 Sääntöjen vakavasta rikkomisesta seuraa
1) Varoitus
2) Pakkoloma tai asuntolapaikan menetys
3) Erottaminen

  HAE MUKAAN!

  Tarvitsetko asuntolapaikkaa?
  KylläEi
  Yhden vai kahden hengen huone?
  2 HH1 HH
  Suihku & WC:
  HuoneessaKäytävällä

  Liity postituslistalle