Opintomaksut

Opintomaksut

(Neljän viikon hinta)

Hinnat voimassa syksystä 2020 alkaen.

Opetus, majoitus 2hh, aamiainen, lounas

huonekohtainen  suihku/wc: 500 €

suihku/wc käytävällä: 450 €

Opetus, majoitus 1hh, aamiainen, lounas

huonekohtainen  suihku/wc: 600 €

suihku/wc käytävällä: 550 €

Lisätietoja asumisesta löydät kohdasta majoittuminen.

Kotona asuvan opiskelijan kurssimaksu on 360€ / 4 viikkoa.

Erityisruokavalioista ja kasvisruokailuista pyydämme sinua ilmoittamaan keittiölle opintojesi alkaessa.

Opintotuki

Opintolinjoilla opiskelu on päätoimista ja oikeuttaa opintotukeen. Opintotuki koostuu opintorahasta, asumislisästä sekä valtion takaamasta opintolainasta. Opintotuen määrä vaihtelee oppilaitoksen, iän ja asumismuodon mukaan. Opintotukeen vaikuttavat omat tulosi ja joissain tapauksissa myös vanhempien tulot. Opiston asuntolassa asuva saa asumislisää 88,87 € / kk. Lisätietoja opintotuesta löydät kela.fi.

Aikuisopiskelijalla on mahdollisuus hakea aikuisopintotukea. Lisätietoja saat koulutusrahastosta tai työvoimatoimistoista.

Opintomaksut eivät sisällä opetusmateriaaleja eikä avoimen yliopiston opintomaksuja.

Ilmoittautumisen yhteydessä opiskelijalta peritään varausmaksu ( 160 € ), josta vähennetään  linjan aikana annettujen paperikopioiden määrä ja loppuraha palautetaan opiskelijalle opintojen päättyessä. Mikäli opiskelija peruuttaa opiskelupaikkansa varausmaksun maksamisen jälkeen, varausmaksua ei palauteta.

 

Opintoseteliavustus

Opetushallitus on viime vuosina myöntänyt Länsi-Suomen opistolle opintoseteliavustusta. Avustusta voidaan myöntää opiston ehdot täyttävälle opiskelijalle ja päätös avustuksesta tehdään aina yksilöllisesti.

Kohderyhmiä ovat:
Työttömät työnhakijat, alhaisen pohjakoulutuksen omaavat, joilla ei ole perusopetuksen jälkeistä koulutusta, maahanmuuttajat, opiskelijat joilla on oppimisvaikeuksia, peruskoulun päättäneet alle 20-vuotiaat nuoret, joilla ei ole jatkokoulutuspaikkaa.

Lisätietoa opintoseteliavustuksesta.

  HAE MUKAAN!

  Tarvitsetko asuntolapaikkaa?
  KylläEi
  Yhden vai kahden hengen huone?
  2 HH1 HH
  Suihku & WC:
  HuoneessaKäytävällä