Japanilaisen miekkailun kesäkurssi

 

24.–25.7.2021

 

Omat ryhmät aikuisille ja nuorille sekä perheille!

 

Tule tutustumaan japanilaisen miekkailun saloihin ammattitaitoisten ohjaajien johdolla! Kurssi tarjoaa kaiken ikäisille ja kuntoisille kurssilaisille lajiin liittyviä liikunnallisia ja kulttuurisia kokemuksia. Harjoituksia ohjaavat kokeneet, ohjaajakoulutuksen saaneet kouluttajat sekä apuohjaajat. Kaikki harjoittelussa tarvittavat välineet toimittaa Porin Kendo seura ry. 

Kurssille ovat tervetulleita kaikki japanilaisesta miekkailusta kiinnostuneet. Aikaisempaa kokemusta lajista ei tarvita. Kurssin osallistujat jaetaan lapsi- ja perheryhmään sekä nuorten ja aikuisten ryhmään. Kumpikin ryhmä harjoittelee omassa salissaan. Hyvällä säällä osa harjoituksista (tai tarvittaessa kaikki harjoitukset) on mahdollista toteuttaa myös opiston nurmialueilla.  

Voit tutustua Porin kendoseuraan täällä.

Nuoret ja aikuiset 

Tähän ryhmään ovat tervetulleita 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat nuoret sekä aikuiset.

Toiminta muodostuu kolmen osa-alueen harjoittelusta:

 1. Kendon kata osuuden harjoittelua, jossa liikeradat ovat laajoja, rauhallisia, venyttäviä (verrattavissa keppijumppaan), sisältäen kuitenkin japanilaisen kahdenkäden miekan lyöntitekniikat (puolustus/hyökkäys) sekä hengitystekniikan käyttöä. Mukana myös lajiin kuuluvien etikettien harjoittelua.
   
 2. Toinen osa-alue on shinailla (bambuinen miekka) sekä suojavarusteilla (bogu) toteutettava harjoittelu. Harjoittelu on enemmän dynaamista, jatkuvampaan liikkumiseen perustuvaa miekan käytön harjoittelua. Tavoitteena on samalla kehittää oikeanlaista hengitystekniikkaa, käyttämällä harjoittelijan ääntä ”työkaluna”. Tässä osassa harjoittelussa tehtävät lyönnit suoritetaan suojavarusteisiin eli harjoittelu on täyskontakti muodossa.

  Näissä molemmissa kendo osioissa on mukana myös lajiin kuuluvien etikettien harjoittelua. Harjoittelu tapahtuu paljain jaloin ja varustuksena esimerkiksi veryttely housut ja

  pitkähihainen t-paita.

   

 3. Kolmas osio, Sports Chanbara, on myös Japanista peräisin oleva miekkailulaji, jossa kaksi ottelijaa ottelee toisiaan vastaan erilaisilla ilmatäytteisillä aseilla. Ottelijoilla voi olla samanlaiset tai erilaiset aseet. Aseet voivat olla lyhyestä tikarista (tanto) miekkaan (katana) keihääseen (yari). Sports Chanbara on nykyaikainen helposti lähestyttävä tapa japanilaiseen miekkailuun. Ottelijoiden aseet ovat ilmatäytteisiä ja näin ollen osumat ottelussa voidaan myös lyödä perille asti. Vaikka aseet ovat ilmatäytteisiä, ottelijat käyttävät myös kevyttä kypärää, jonka tarkoitus on suojata päätä, silmiä ja korvia. Muutoin varustus on melko vapaa, suositeltavia ovat esim. Judo-/karatehousut ja pitkähihainen t-paita. Sports Chanbarassa liikutaan paljain jaloin. Sports Chanbarassa voidaan heti ensiharjoituksista lähtien lähteä ottelemaan. Harjoittelijalle tämä onkin iso etu, koska on mahdollista päästä miekkailemaan kaverin kanssa ennen monen viikon harjoittelua.

  Lisäksi voidaan helposti keksiä erilaisia pelejä ja joukkuekilpailuja. Kuten kendoharjoittelussakin, tässäkin perehdytään lajiin kuuluviin etiketteihin.

   

Lapset ja perheet 

Tähän ryhmään ovat tervetulleita 6–11-vuotiaat lapset oman aikuisen kanssa.

Lajina Sports Chanbara
Sports Chanbara on Japanista peräisin oleva miekkailulaji, jossa kaksi ottelijaa ottelee toisiaan vastaan erilaisilla ilmatäytteisillä aseilla. Ottelijoilla voi olla samanlaiset tai erilaiset aseet. Aseet voivat olla lyhyestä tikarista (tanto) miekkaan (katana) keihääseen (yari). Sports Chanbara on nykyaikainen helposti lähestyttävä tapa japanilaiseen miekkailuun. Ottelijoiden aseet ovat ilmatäytteisiä ja näin ollen osumat ottelussa voidaan myös lyödä perille asti. Vaikka aseet ovat ilmatäytteisiä, ottelijat käyttävät myös kevyttä kypärää, jonka tarkoitus on suojata päätä, silmiä ja korvia. Muutoin varustus on melko vapaa, suositeltavia ovat esim. Judo-/karatehousut ja pitkähihainen t-paita.
Sports Chanbarassa liikutaan paljain jaloin. Sports Chanbarassa voidaan heti ensiharjoituksista lähtien lähteä ottelemaan. Harjoittelijalle tämä onkin iso etu, koska on mahdollista päästä miekkailemaan kaverin kanssa ennen monen viikon harjoittelua.

Lisäksi voidaan helposti keksiä erilaisia pelejä ja joukkuekilpailuja. Kurssilla perehdytään myös lajiin kuuluviin etiketteihin. 

Opettajat Porin kendoseura ry:

Kendokata & varusteharjoittelu:
Kari Ruuhilahti - lue Karin esittely sivun alaosasta
Tuomas Kallio
Jarno Hujanen 

Sporst Chanbara:
Teijo Reunanen
Vesa Harell 


Japanilainen miekkailu
24.–25.7.2021

Hinnat:

Aikuisten ja nuorten ryhmä 40 €/hlö
Perheryhmä 40 €/lapsi ja 20 €/aikuinen
Länsi-Suomen Opisto, Huittinen

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Koulutuksen peruutusehdot.

 

Länsi-Suomen opisto haluaa luoda turvallisen ympäristön koulutukselle:

 • Noudatamme koulutuksissa ajankohtaisia turvallisuusohjeita ja maskisuosituksia sekä etäisyyksiä
 • Länsi-Suomen opisto on pieni kampus, jossa on rajallinen määrä opiskelijoita samaan aikaan ja laajasti tilaa säilyttää turvavälit

 

Kari Ruuhilahti

Tervehdys hyvät kurssilaiset!

Täytin juuri hetki sitten 55 v. ja ”miekan tiellä” olen saanut kulkea 30 v. Seuratoiminnassa olen ollut mukana alusta asti, kun Porin Kendoseura virallisesti perustettiin 11.1.1992. Ensikosketus kendoon oli kuitenkin syksyllä 1991, viikonlopun tutustumisleirillä Porin Lyseolla, jolloin kendourani sai alkunsa. Ennen kendon aloittamista harrastin muutaman vuoden Shotokan karatea mutta se jäi, kun lähdin YK rauhanturvaajaksi E-Libanoniin sekä Namibiaan. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi nuorta miestä (18 v. ja 20 v.) ja asustelemme Noormarkussa. Päätyökseni toimin Länsirannikon koulutus oy Winnovassa, rakennuspuolen opettajana. Teen myös työtä oman yritykseni puitteissa. Yritykseni keskittyy ns. rakentamisen laadunvalvontaan (lämpökamerakuvaus, tiiviysmittaus, äänimittaus) mutta myös metallinetsintä kuuluu yritykseni toimintaan.

Harrastuksiini kuuluu myös Sports Chanbara, jota omalla salillamme, PoriDojolla aloimme harjoitella 2015 alkaen, sekä erilaiset puutyöt koriste-esineistä huonekaluihin.

Mielilauseeni “Rohkeus ja vilpittömyys yhdessä” sisältää ajatuksen, jossa uuden edessä vaaditaan rohkeutta, jotta pääsee eteenpäin. Vilpittömyys tuo siihen jatkuvuutta ja varmuutta.”

Uskon, että sinäkin saat tältä kurssilta mieluisia, uusia liikunnallisia kokemuksia sekä mahdollisuuden oppia itsestäsi jotain uutta. Tervetuloa kurssille! 


  HAE MUKAAN!

  Tarvitsetko asuntolapaikkaa?
  KylläEi
  Yhden vai kahden hengen huone?
  2 HH1 HH
  Suihku & WC:
  HuoneessaKäytävällä


  Liity postituslistalle