Tanssitaiteen linjan vierailevat opettajat

Sari Palmgren


Sari Palmgren on valmistunut vuonna 2004 Teatterikorkeakoulusta Tanssitaiteen maisteriksi, jonka jälkeen hän on työskennellyt koreografina, tanssijana ja tanssinopettajana Suomessa ja ulkomailla. Palmgren on työskennellyt eri taiteilijoiden kanssa yhteistyössä eri tanssiteosten, tanssielokuvan, site-specific esitysten ja yhteisötanssin parissa.

Palmgren on työskennellyt eri teattereissa, kuten Suomen kansallisteatterissa, Helsingin, Kajaanin, Turun ja Lappeenrannan kaupunginteattereissa sekä Q-teatterissa tanssija/näyttelijänä ja koreografina. Hänen viimeisin teatterityö oli Valkoinen peura (Kajaanin kaupunginteatteri/Routa-ryhmä 2016) ohjaaja Hanna Kirjavaisen kanssa.

Palmgren on opettanut tanssin ammattilaisia ja opiskelijoita mm. The Hong Kong Academy for Performing Arts Dance Departmentissa, Jyväskylän yliopistossa, Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa, Tanssille ry:ssä ja Teatterikorkeakoulussa. Länsi-Suomen opiston Tanssitaidelinjalla hän on opettanut sen perustamisesta lähtien.

Hänen viimeisempiä töitään on Aidatut unelmat (Zodiak – Uuden tanssin keskus, Kanneltalo ja Helsingin Juhlaviikot 2017) Licking things (Zodiak – Uuden tanssin keskus 2016), Kotivideot (MNO-videoprojekti: Zodiak – Uuden tanssin keskus ja Helsingin kaupunki) Connective patterns(Tanssielokuva ja soolo 2015) Mortal road movie (Routa-ryhmä 2014), The Earth Song (Zodiak – Uuden tanssin keskus 2013, kiertue 2016-2017), La Strada (Teater Mestola 2013, ohj. Martin Bahne), Lost Missing and Forgotten ( Etelä-Korea SIDance festival 2012).

Janne Aspvik


Janne Aspvik on ammattitanssija, tanssinopettaja ja koreografi, jolla on tanssitaiteen kandidaatintutkinto Teatterikorkeakoulusta. Hän on työskennellyt tanssijana Helsingin Kaupunginteatterissa ja mm. Tero Saarisen, Janina Rajakankaan, Elina Pirisen, Liisa Pentin, Alpo Aaltokosken, Mikko Hyvösen, Petri Kekonin ja Maya M. Carroll:in teoksissa. 2016 hän vastaanotti stipendin Stina Krook:in säätiöltä ja suoritti David Zambrano:n kuukauden pituisen EXIN kurssin. Hän on luonut omia koreografioitaan vuodesta 2012 ja opetuskokemusta hänellä on useista opisto- ja ammattitason tanssikoulutuksista.
Janne Aspvik is a professional contemporary dancer, choreographer and dance / movement teacher. He has a BA in dance arts from the Theatre Academy Helsinki and has worked as a dancer at the Helsinki City Theatre and with established choreographers. In 2016 he received a stipend from the Stina Krook Foundation and completed EXIN a one-month course with David Zambrano. He has been creating his own work since 2012 and has teaching experience from various professional and pre-professional dance education programmes in Finland.

Tiina Santavuo


Tiina Santavuo on tanssitaiteilija ja -pedagogi sekä esiintyjä. Tiina on valmistunut tanssinopettajan maisteriohjelmasta Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2017 sekä Oulun ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi 2012. Tiina on kiinnostunut esityksestä ja esiintyjyydestä. Hän haluaa tutkia maailmaa teosprosessien kautta ja on kiinnostunut dokumentoinnista, tuntemattomasta, horjuttamisesta, ruumiillisesta runoudesta, henkilökohtaisuudesta, kohtaamisesta ja taiteidenvälisyydestä. Oman taiteellisen työnsä lisäksi Santavuo on opettanut ja tehnyt teoksia pitkälle edenneiden tanssin- ja teatterinharrastajien kanssa mm. Tanssiteatteri Tiina ja Heimossa, Kansallisteatterin Karavaanissa, Länsi-Suomen opiston tanssilinjalla ja Vihreässä Teatterissa. Santavuo on perustanut anssi Teellä -festarin ja kuuluu LEHTISANTA-kollektiiviin.

Vera Lapitskaya


Vera Lapitskaya is a dance artist based in Helsinki, Finland. She studied dance in Finland, Germany and Russia. At the beginning of her professional career she had been working as a dancer with North American choreographer Risa Jaroslow in the project Knots of Memory and in BDDC dance company in Moscow, Russia.
Since 2009 Lapitskaya has been working as an independent dance artist and in collaborations with other artists in Finland and abroad. Her works were shown at the festivals: Tanssin Aika, Kaktus-festivaali (FI), Skoro Finnish Dance (RU), Miradas al Cuerpo (ES) – among others.
As a dance teacher she has been working in several institutions in Finland (Pohjois-Karjalan Ammattiopisto, Outokumpu; Keski-Pohjanmaan kansanopisto, Tanssille ry) and abroad (Dance House Lemesos, Cyprus; Estudio3 Madrid, Spain) – to name a few.
In her artistic work Lapitskaya is looking for multidisciplinary approach which gives space for dance to meet another art forms, such as graphics, multimedia, poetry and others.

Niina Kastari


Niina Kastari on huittislainen tanssitaiteilija ja opettaja. Hän on valmistunut tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta 2018 ja kasvatustieteen maisteriksi Tampereen yliopistosta 2015. Niina on myös Somatic Pilates -ohjaaja. Hän on kiinnostunut erityisesti kehollisesta tiedosta ja vuorovaikutuksesta, kontaktityöskentelystä ja paritekniikoista sekä somaattisesta lähestymistavasta liikkeessä. Opistolla Niina opettaa nykytanssia, improvisaatiota ja kompositiota, jazztanssia, balettia ja kehonhuoltoa. Opetustyön ohella Niina tekee taiteellista työtä Tanssiteatteri Liikerissä sekä vaihtuvissa produktioissa eri puolilla Suomea.