Paritanssilinjan vierailevat opettajat

LIISA KONTTURI-PAASIKKO


Paritanssilinjan vastaava opettaja Liisa Kontturi (tanssinopettaja YAMK) on tanssinopetuksen rautainen ammattilainen, joka on toiminut paritanssin kentällä yli 30 vuoden ajan tanssinopettajana, tanssinopettajien kouluttajana ja tanssikouluyrittäjänä. Usealla alan palkinnoilla palkittu Liisa ottaa myös vastaan sekä Suomen Tanssinopettajain liitto ry:n että International Dance Teachers Associationin tanssinopettajatutkintoja. Hän on ollut rakentamassa Suomeen tanssin ammatillista koulutusta toimimalla vastuuopettajana Oulun ammattikorkeakoulun paritanssin suuntautumisvaihtoehdossa vuoteen 2016 saakka. Liisa toimii edelleen tuntiopettajana Oamkissa, pyörittää omaa tanssikoulua ja kiertää aktiivisesti paritanssikentällä opetus- ja koulutustyössä. Hän on ollut luomassa Latinobic/Tanssiksi –tanssiliikuntakonseptia ja KiddieJam –lastentanssin pedagogista konseptia. Opistolla Liisa toimii vastaavana opettajana syksyllä 2018 alkavan paritanssilinjalla ja opettaa itse vakio-ja latinalaispohjaisia tansseja, seuratansseja, pedagogiikkaa sekä tanssitietoa.

Liisan opetusideologia pohjautuu ydinkeskeisen oppimisen perusteisiin ja hän pyrkii siihen, että oppilaat oppivat ymmärtämään asioita, löytämään syy-seuraussuhteita ja pystyvät itse rakentamaan omaa oppimistaan.

Paritanssilinjan perusopintojen opettamisessa Liisa käyttää alustavasti mukana lähiseudun vahvoja opettajia: Elisa Ahonen, Minna Forss, Kati Koivisto ja Juha Laihoniemi.

PASI JA MARIA LAURÉN


Pasi ja Maria ovat argentiinalaisen tangon spesialisteja ja toimivat opettajina, tanssijoina ja koreografeina Suomessa ja ulkomailla. He opettavat kaikki tangon tyylejä ja heillä on myös vahva osaaminen suomalaisista seuratansseista. Pasin tausta on taistelulajeissa ja lavatanssissa, Marian baletissa ja erilaisissa paritansseissa. Tangoa he ovat opiskelleet vuodesta 2000 ja viettävät vuosittain aikaa tangon kotikaupungissa Buenos Airesissa. Maria valmistui keväällä 2017 tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta.

Pasi ja Maria käyttävät opetuksessaan mm. Alexander-tekniikan liikeanalyysiä ja ammentavat inspiraatiota omalta maestroltaan Gustavo Naveiralta.

Pasi ja Maria opettavat Länsi-Suomen opistolla yksin tai yhdessä tangon lisäksi parityöskentelyn perusteita ja kehollista ilmaisua.

HANNA TUOMINEN


Hannan erityisosaamisalue on West Coast Swing, jota hän kiertää opettamassa eri puolilla Suomea ja Eurooppaa. Lisäksi Hanna opettaa muita swinglajeja ja perinteisiä seuratansseja. Hanna viimeistelee opintojaan Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksessa. Lisäksi Hanna on koulutettu FAF Fascial –ohjaaja ja NLP-kouluttaja ja ohjaakin tanssinopetuksen lisäksi erilaisia hyvinvointivalmennuksia ja antaa mentaalivalmennusta.

Hannan tunneilla keskitytään musiikintulkintaan, hyvään tekniikkaan ja vartalonkäyttöön sekä toimivaan parityöskentelyyn.

Hanna opettaa Länsi-Suomen opistolla swinglajeja ja kehollista ilmaisua sekä perehdyttää oppilaita NLP:n maailmaan.

MATIAS LÖYTTYNIEMI


Matias viimeistelee opintojaan Helsingin yliopiston musiikkitieteen laitoksella, jossa hänen pääintresseinään ovat olleet musiikin suhde kulttuuriin, identiteetteihin ja tanssiin erityisesti kuubalaisen musiikin ja tanssin kontekstissa. Matiaksen tanssillinen erityisosaaminen liittyy Salsaan ja muihin kuubalaisiin tansseihin ja hän yhdistää monia musiikkitieteen ja kasvatustieteenkin näkökulmia mukaan opetukseensa.

Matias opettaa Länsi-Suomen opistolla kuubalaisia tansseja ja perehdyttää oppilaita myös musiikin maailmaan.

MARJUKKA KOIVUNIEMI


Marjukka eli Maikki on Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2014 valmistunut tanssinopettaja (AMK), jonka erityisosaamista ovat paritanssit, lastentanssi ja showtanssi. Marjukka ansioita tanssin saralla ovat lukuisat SM-mitalit vakio- ja latinalaistansseissa, huikea kansainvälinen menestys sekä tanssijana että koreografina Latinoshown pienryhmissä ja duoissa sekä Finnish Dance Organisationin myöntämät koreografipalkinnot.

Marjukka opettaa Länsi-Suomen opistolla Koreografia paritanssissa -nimistä opintojaksoa yhdessä Liisa Kontturi-Paasikon kanssa ja tutoroi opintojaksoon liittyviä duoesityksiä.