Auktorisoitu Personal Trainer

Personal training

Personal Trainer

 

Personal trainer-kurssi ei käynnisty tänä vuonna (2018-2019)

 
Personal trainer
 

Koulutuksessa opitaan personal trainer-taitoja monipuolisesti lähiopetuspäivinä, itsenäisesti opiskellen, ryhmäprojekteja tehden sekä omien asiakkaiden kautta.

 

Auktorisoitu

Länsi-Suomen opiston auktorisoidun Personal trainer –koulutuksen tavoitteena on kouluttaa asiakaslähtöisiä, innovatiivisia ja osaavia personal trainereita. Tarjoamamme APT-koulutus on SKY ry:n auktorisoima, mikä takaa laadukkaan koulutuksen. Kaikki koulutuksen suorittaneet saavat alan laatimien standardien mukaisen auktorisoitu personal trainer (APT) –nimikkeen. Nimike kertoo, että kyseisellä personal trainerilla on riittävä ammattitaito tuottaa laadukkaita liikunta- ja hyvinvointipalveluita. Opinnot sopivat kaikille terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneille.

Suorittamistavat

Länsi-Suomen opiston personal trainer-koulutuksen voi suorittaa kahdella eri tavalla. Koulutus sisältää kaikkiaan  n. 850 tuntia, jotka koostuvat lähi- ja etäopetuksesta, verkkotyöskentelystä, oppimistehtävistä, käytännön harjoittelusta, työssäoppimisesta ja näyttökokeisiin valmistautumisesta.

PT I

Personal trainer I –opinnoissa painotetaan lähiopetusta, jota on viikossa keskimäärin 20 tuntia. Sen lisäksi on etätyöskentelyä, harjoittelua sekä muutama yhteinen intensiiviviikonloppu PT II –opiskelijoiden kanssa. Lukujärjestys tarkentuu henkilökohtaista opetussuunnitelmaa tehtäessä.

PT II

Personal trainer II –opinnoissa painotetaan verkko-opiskelua, joka mahdollistaa esim. työssäkäyvien osallistumisen koulutukseen. Opiskelumotivaation on oltava kunnossa, sillä itsenäistä opiskelua on enemmän kuin PT I-opinnoissa. Lähiopetusta on keskimäärin 10 tuntia viikossa ja lisäksi muutama yhteinen intensiiviviikonloppu yhdessä PT I-opiskelijoiden kanssa. Lukujärjestys tarkentuu henkilökohtaista opetussuunnitelmaa tehtäessä.

Opintoihin sisältyvää

Opiskelun hintaan sisältyvät opetuksen lisäksi majoitus, aamiainen ja lounas lähiopetuksen yhteydessä.  Opiskelijoilla on mahdollisuus perustaa yhdessä muiden opiskelijoiden kesken ns. PT-klinikka, jonka kautta voi hankkia maksavia asiakkaita jo opintojen yhteydessä. Klinikan perustamisesta puhutaan enemmän opiskeltaessa myynti- ja markkinointiosiota. Lisäksi opiskelijoille tarjotaan mahdollisuutta englannin kielen opiskeluun, jonka osaamisesta on hyötyä personal trainerin ammatissa. Intensiiviviikonloppujen sisältö ja maksu sovitaan erikseen.

Opintojaksojen teemat

 1. Kohti unelmia –johdantokurssi
 2. Anatomia ja fysiologia teorian ja käytännön kautta
 3. Liikunnan ja terveyden psykososiaaliset näkökulmat
 4. Ravitsemus teoriassa ja käytännössä
 5. Terveyskunnon kartoitus ja suorituskyvyn mittaaminen
 6. Tuki- ja liikuntaelinvammat sekä urheiluvammat
 7. Liiketoimintaosaaminen personal trainerin työssä
 8. Liikuntalajikurssi
 9. Liikunnan didaktiikka
 10. Englanti
 11. Erityisryhmien liikunta

Kouluttajat

 PT-linjojen vastaavana kouluttajana toimii terveystieteiden maisteri Reetta Kuosmanen. Lisäksi linjoillamme ovat kouluttaneet mm.

Heli Keskikallio, tanssitaiteen maisteri
Pauliina Nordberg, kauppatieteiden maisteri, pt, yrittäjä
Nina Kastari, pilatesopettaja
Kimmo Kouru, LtM
Anne Helminen, FM, teatterinohjaaja
Evan Schoombie, FM, muusikko, teatterinohjaaja, kirjailija
Satu Taipale, LitK, ratkaisukeskeinen terapeutti, kuntotestaaja
Mikko Ek, fysioterapeutti YAMK

Lisäksi lajikursseilla muita opettajia.

Teemme yhteistyötä mm. Liikuntakeskus Spiraalin sekä Huittisten kaupungin (mm.ikääntyvien palvelut) kanssa.

Muutokset mahdollisia.

Video:
Tanssitaiteen ja personal trainer -kurssin opiskeljat kertovat opiskelustaan Länsi-Suomen opistolla.

Tiedustelut:
reetta.kuosmanen (at) lansisuomenopisto.fi
Opiston toimisto p. 02 560 7750

HAE MUKAAN!

Asuntolatoive:
KylläEi
Huonekoko:
2 HH1 HH
Suihku & WC:
HuoneessaKäytävällä